Motius, recursos i convocatòries per a una vaga social del 99% el 29M

  • Categoria de l'entrada:desdelamina

El sindicats majoritaris, CCOO i UGT han convocat una vaga general contra la reforma laboral del PP. Són moltes les organitzacions, assemblees, entitats i individualitats que demanen que la jornada de vaga general vagi més enllà de la crítica a la recent reforma i es converteixi en una vaga social.

 erase_una_vez_lahuelga.jpg

Aquest dijous 29 de març, els treballadors i les treballadores estan cridats a una jornada d’aturada del sistema productiu del país per a expressar el rebuig a les reformes que el govern del PP acaba de fer efectives. Si molt es parla i poc es coneix sobre la ja famosa reforma, aquí ens la explica Anna Tomé, advocada del conegut Col.lectiu Ronda
“Difícilmente frenará la desocupación una norma que abarata las extinciones y permite la modificación unilateral de las condiciones de trabajo”

Tot i la creixent desconfiança amb els sindicats, degut al seu paper en les últimes negociacions amb patronal i administració, ja sigui en negociacions col.lectives o en conflictes particulars, també és creixent el malestar entre la majoria de la població davant la dictadura financera de l’1% que controla el poder econòmic i, per tant, polític.

Caldrà, doncs, pensar formes de vaga que escapin a les tradicionals convocatòries sindicals i que responguin a aquest malestar del 99% de la població. També cal pensar formes de vaga per a tots aquells sectors de població que no poden fer vaga: aturats i aturades, jubilats i jubilades, precàries, empleats de la llar, pensionistes, sense papers... a qui també afecten les retallades en drets socials i les imposicions de la dictadura financera.

Des de moltes posicions, es demana que la jornada reivindicativa no es centri només en la crítica a la reforma i a negociar-ne pedaços, sinó que es crida a convocar  una vaga social.

Toma La Huelga i Huelga del 99 % són dos iniciatives que van en aquest sentit. Podeu seguir els hastags de twitter #tomalahuelga, , , % o el mapa amb les mobilitzacions previstes a la península.


Mostra Vaga Social en un mapa més gran

El col.lectiu de jubilats @iaioflautas, al que pertany el cartell de sota, tot i no tenir vida laboral, convoquen varies accions pel dret a l’habitatge, per l’educació i sanitat públiques , per una renda bàsica de ciutadania que garanteixi el dret a una vida digna, i  la jubilació als 60 anys. Començaran amb un piquet gastronòmic a les 10 h del matí per a alimentar els i les vaguistes, a les 14 h convoquen a una becaineta col.lectiva i reparadora per enfrontar la resta de la jornada i a les 17 h una marxa ciutadana.

SUPER11.jpg

“En estos momentos una huelga a la defensiva no es suficiente, el desafío es democratizar la toma de decisiones y conseguir nuevos derechos en provecho del 99%. Un nuevo pacto social que ponga encima de la mesa la necesaria redistribución de la riqueza y del poder en favor de la mayoría.”

Érase una vez la huelga general madrilonia.org

El diari anglès The Guardian es fa ressó de la convocatòria del 99%

De motius per a una vaga social sembla que no en falten, com ens recorden els companys de l’Assemblea de l’esquerra de l’Eixample.

"Veïns i veïnes de l'Eixample, i què podem dir que no sapigueu ja! Totes hem patit i comprovem diàriament l'empitjorament de la sanitat quan ens allarguen les llistes d'espera, tanquen CAPs o ens volen cobrar un euro per recepta; el de l'ensenyament quan ens treuen les beques, augmenten les taxes, redueixen professors i precaritzen les seves condicions laborals; la disminució dels serveis, quan suprimeixen les línies d'autobús, augmenten el preu del bitllets, de l'aigua, de l'electricitat, etc."

O com les Xifres que donen raons per al 29-M que han recollit des del setmanari de La directa per a denunciar “el frau i l’estafa del cop d’estat financer”

El Setmanari d’economia crítica Taifa també ha fet un recull de Raons econòmiques per a la vaga general

Un grup de ciutadanes, treballadores i agrupacions de veïnes i pacients han denunciat les retallades en el sector sanitari alegant que amaguen la intenció d’afavorir el sector privat tot limitant el dret fonamental de la salut pública i col.lectiva. Les 10 retallades que han motivat la denúncia de La Plataforma d'Afectades per les Retallades Sanitàries

 

manifiesto portalero cast din 4.jpg

L'Observatori crític dels mitjans, mèdia.cat, davant, diuen, la falta d'informació pràctica i legal als mitjans per a aquells treballadors que es vulguin sumar a la vaga, han redactat Què cal saber per anar a la vaga

Per altra banda, si voleu conèixer les empreses que coaccionen els seus empleats, dificultant el seu dret a fer vaga, aquesta pàgina en fa un recull, (@29sinmiedo) i aquesta altra recull empreses que secundaran la convocatòria de vaga. Cadascú que en tregui les conclusions necessàries.

Per últim, per estar ben informats de les mobilitzacions al carrer durant la jornada de vaga, diferents mitjans de comunicació  independents, alternatius i horitzontals dels Països Catalans s’han unit sota l’ Agència 29