Objectiu Venus +1 :: el projecte

  • Categoria de l'entrada:desdelamina

Segurament quan parlem d’Objectiu Venus tothom pensa en la campanya de Goteo (a la que dedicarem el següent article) però hem d’obrir el focus per poder emmarcar-ho tot.

Objectiu Venus es defineix com un projecte d’agitació comunitària, que neix des dels fonaments de l’edifici Venus i que busca la sacsejada política i mediàtica.

Però que és aquesta “agitació comunitària”? Tal com descriu el document de definició del projecte: “suposa recuperar el valor col·lectiu, tornar la responsabilitat política a l’administració, revertir el resultat del Pla de Transformació. Tancar l’espiral, obrir el laberint, desfilar la teranyina, remoure les aigües podrides. Alliberar una comunitat que pateix els símptomes d’una política molt convalescent.

Així Objectiu Venus esdevé un projecte d’acció sociocomunitària on, des de l’acompanyament a les “afectades de l’edifici Venus”, es cerca transformar la societat del barri. “Enderrocar Venus és canviar la configuració històrica de La Mina.”

El projecte apela des del principi als valors d’allò col·lectiu i comunitari, més enllà de l’edifici, del barri de La Mina, o fins i tot de Sant Adrià i de Barcelona. Així el projecte crida a afegir-se a les seves dinàmiques perquè: “Sumar-se a Objectiu Venus és canviar la composició d’un fractal que reprodueix el dany social. És obrir-se al canvi i tancar una condemna històrica.”

La proposta d’Objectiu Venus comença com acaba aquest article, i és hereva d’aquest altre article que vam publicar el 2013: una promesa de no marxar mai, de no defallir, d’estar sempre allà, de començar de nou si cal… perquè: “Tot comença i res no acaba a Venus”.