Per un Sant Adrià lliure d’LGTBIfòbia

  • Categoria de l'entrada:Educació

El 17 de maig és el dia internacional contra la l’LGBTIfòbia i la ciutat de Sant Adrià ens convida a reivindicar els drets de les persones del col·lectiu LGTBI amb un programa d’activitats organitzades pel SAI, el Centre Cultural Besòs, el Polidor, el CIOD, la Biblioteca de Sant Adrià i la Biblioteca Font de La Mina.

L’homofòbia, la bifòbia, la transfòbia i la fòbia a la intersexualitat són encara una realitat a la nostra societat. Les persones del col·lectiu LGTBI no tenen garantits tots els seus drets de forma efectiva, tant al nostre territori com arreu, i tenen el risc de patir diversos tipus de violències aran d’aquestes discriminacions i desigualtats.

Per reivindicar-ho, l’Ajuntament de Sant Adrià ha organitzat activitats per a la setmana del 16 al 22 de maig. Un programa que convida especialment a les escoles i centres educatius a participar. De fet, des del Servei d’Atenció Integral LGBTI (SAI) han elaborat la proposta “A Sant Adrià som diversitat” per visibilitzar la diversitat sexoafectiva i de gènere dins dels centres educatius, ensibilitzar l’alumnat sobre la realitat del col·lectiu LGBTI i posicionar-se en contra de les LGBTIfòbies.

Des del SAI també ens recorden que si necessitem realitzar qualsevol tràmit, denúncia o consulta en relació a aquest tema pots contactar amb elles per assessorar-nos i deixar-nos acompanyar. Aquest servei professional és gratuït i confidencial i per accedir-hi cal demanar cita prèvia a: sai@sant-adria.net, trucar al  934627446(Polidor) o al 934621121(CIOD).