Premi a la feina ben feta

En el marc de la jornada Civisme i Valors, el passat dijous 15 de desembre es van atorgar al Palau de la Generalitat els Premis de Civisme 2016. I el XXI Premi de Civisme als Mitjans de Comunicació, en modalitat de treballs a Internet, va ser per al projecte sorgit de Desdelamina.net “Identitats i Miralls”.

Els Premis de Civisme premien accions, entitats i persones que, des d'àmbits professionals i franges d'edat diferents, tractin el civisme o proposin reflexions i millores al seu entorn. La seva entrega es va dur a terme englobada dins la jornada Civisme i Valors, presidida pel vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Oriol Junqueras, i la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa. La va precedir la conferència de Christian Welzel i la nota musical va córrer a càrrec de la cantant Mone i el seu grup de músics.

Identitats i Miralls” és un projecte d’aprenentatge i servei que es fa conjuntament amb les professores de Comunicació i Documentació del Treball Social del Grau de Treball Social de la Facultat de Pedagogia de la Universitat de Barcelona. L’aprenentatge millora el servei a la comunitat, perquè aquest guanya en qualitat, i el servei dóna sentit a l’aprenentatge, perquè allò que s’aprèn es pot transferir a la realitat en forma d’acció. La proposta de l’experiència Identitats i Miralls és la d’analitzar com es creen les identitats personals i comunitàries d’un barri com el nostre, realitzar una reflexió entorn als mitjans de comunicació i la seva construcció de la realitat social i a la interacció entre les diverses identitats i la realitat. En els seus cinc anys de vida, quaranta estudiants universitaris de treball social han participat en el projecte.

Altres premiats van ser l’Associació Sociocultural Ràdio Nikòsia, el Pare Manel, els Agrupaments Escoltes i Guies Antoni Gaudí i Cardenal Lluch de Manresa o el documental “My Friend” de TV3.

Així doncs, sovint la feina ben feta té premi. I aquest cas n'és un exemple. Els premis no són necessaris, però quan te’n donen un cal treure pit i donar-ho a conèixer. Com ja va passar amb el mateix premi l'any 2012, amb DesdelaminaTV. Així doncs, des de La Mina, seguim.

 

> Llista completa de guardonats

 

Recull d'aparicions a mitjans o entitats:

> Universitat de Barcelona

> Xarxanet.org

> Web municipal Sant Adrià

> Vilaweb