PSC Sant Adrià respon :: Eleccions Municipals 2019

  • Categoria de l'entrada:desdelamina

La proposta “Fes una pregunta…” neix amb la intenció de fomentar l’interès dels veïns i veïnes del barri de La Mina per la política municipal i potenciar la participació en les eleccions municipals del 26 de maig. Després de fer el recull de preguntes i fer-les arribar a les diferents candidatures, arriba el moment de les respostes dels possibles futurs alcaldes o alcaldesses de Sant Adrià.

PSC Sant Adrià han estat els darrers en enviar les seves respostes i per tant, seguim per elles.

 

pintada Zosen Mina Hamada

EDUCACIÓ

Quin pla de conscienciació i educació es planteja al barri sobre responsabilitat ciutadana? Libertat Álvarez, veïna del barri, 35 anys.

Hem endegat un seguit de campanyes adreçades especialment al barri de La Mina, sobre la importància del manteniment entre tots de l’espai públic, també amb nois i noies del barri s’ha realitzat fa poc una campanya cívica per informar del lloc i el dia on s’han de deixar els mobles al carrer, per tal que els vinguin a recollir. Seguirem per aquesta línia, la col·laboració de tots és imprescindible.

¿Como vais a mejorar la limpieza del barrio y como vais a educar a las personas para que mantengan limpias las calles? Cecilia Rodrigo Álvarez, vecina del barrio, 12 años

Querida Cecilia, es muy importante mantener nuestras calles y plazas limpias, el Ayuntamiento ha reforzado la recogida en Sant Adrià con servicio también los días festivos, habrás visto que los contenedores son nuevos y los camiones y vehículos se han renovado. Pero también es cierto que  pero es cierto que mantenerlo limpio es una tarea de todos, el barrio necesita la colaboración de todos. Te puedo  contar que hemos iniciado una campaña en la que participan chicos y chicas de los casals  para señalar en que dÍas y horas los muebles y trastos viejos se han de dejar cerca de los contenedores para que los pasen a recoger. Nos están ayudando mucho y se lo quiero agradecer especialmente.

A Sant Adrià hi viuen més de 8.000 infants, el 32% al barri de La Mina. Quines son les seves propostes per millorar la situació de la infància i per garantir el seus drets? Associació Casal Infantil La Mina, entitat d’acció social

La meva principal preocupació és la situació dels infants i les oportunitats de futur que els hi hem de facilitar. L’educació, la formació, i les condicions que permetin el seu millor desenvolupament són essencials, per això sempre he dit que l’educació és la millor eina de transformació de la societat. Hem impulsat l’Escola d’Oportunitats i l’Institut Escola, i donem suport a totes les iniciatives de les entitats i casals per que aquest desenvolupament com a persones i la formació els hi donin els millors oportunitats de futur.  Un dels meus desitjos és que, cada cop més, nois i noies de La Mina s’incorporin a la Universitat que ara tenim tant a prop.

La tasca del Consorci de la Mina, en aquest sentit també la volem ampliar i reforçar

Es planteja impulsar i crear, a una ciutat com Sant Adrià de Besòs que es preocupa i promou la defensa dels drets dels infants, el CONSELL D’INFANTS DE SANT ADRIÀ DE BESÒS? Salesians Sant Jordi. PES La Mina, entitat d’acció social

Sí, pot ser un magnífic vehicle per posar en comú els problemes però també els esforços que des de diversos àmbits i en especial des de les entitats acció social es duen a terme.  A partir de les primeres passes que ja hem fet amb la Mesa d’Inclusió, s’ha vist la importància que té la construcció d’una xarxa que aplegui administració, entitats i associacions i fins i tot l’àmbit privat.

Creu que Sant Adrià de Besòs està preparada per ser una «CIUTAT AMIGA DE LA INFÀNCIA ? Voldria que Sant Adrià de Besòs s’acredités per UNICEF com a «CIUTAT AMIGA DE LA INFÀNCIA» desenvolupant accions que garanteixin el compliment dels drets de les nenes, els nens i els adolescents d’acord a la Convenció sobre els Drets de l’Infant?  Salesians Sant Jordi-PES La Mina, entitat d’acció social

Crec que hi hem de treballar encara més, tot i que evidentment voldríem poder acreditar Sant Adrià com a «CIUTAT AMIGA DE LA INFÀNCIA»,  en aquest sentit crec que des del futur «CONSELL D’INFANTS DE SANT ADRIÀ DE BESÒS» es podrien definir i impulsar les mesures que ho fessin possible

 

solar

ESPAI PÚBLIC

¿Por qué no hay más luz y vigilantes en el Parc del Besòs?  Jorge, vecino del barrio, 7 años

Hola Jorge, el parque del Besòs cuenta desde hace unos días con unos vigilantes especiales que de lunes a domingo, velan para que todo el mundo pueda utilizar el parque con libertad y podáis jugar y pasear.

Respecto a la luz, trabajaremos con el Área Metropolitana que es la administración encargada de cuidarlo para que estudie una mejor iluminación, más eficiente y que a la vez permita ahorra energía.

Adaptaran les botigues i locals comercials per a persones amb mobilitat reduïda? Montse Milán López veïna de Sant Adrià, 54 anys.

Treballem per seguir sent una ciutat accessible. En els estudis realitzat per fer el pla de mobilitat ja es destaca que l’espai públic de Sant Adrià és molt accessible. Des del serveid e llicències s’informa i sensibilitza en relació a aquest aspecte, quan es ve a demanar una llicència d’activitat. Hem iniciat una comissió amb el consell d’accessibilitat per treballar amb un pla pilot amb els comerços de la ciutat, per saber com estan i quins són els accessibles. Els establiments de més de 500 m2 ja estan obligats a complir les normes d’accessibilitat. Es pot estudiar una línia de subvenció per aquells establiments que vulguin fer reformes per facilitat l’accessibilitat

Quan començaran a multar per incompliments d’ordenances: gossos sense lligar, caques sense recollir, cotxes mal aparcats? Libertad Álvarez, veïna del barri, 35 anys.

Benvolguda Libertad, Sí que es multa per tots aquests incompliments de les ordenances, la policia local aixeca acta i s’inicia el procés administratiu per aplicar la sanció, no és automàtica i s’han de respectar els procediments administratius, el que pot semblar molt llarg però si es sanciona als infractors.

¿Van a poner en el Parc del Besòs una fuente de agua? Jorge, vecino del barrio, 7 años

Jorge, estudiaremos tu petición y hablaremos con la administración del parque para ver si es posible y cual seria la mejor ubicación

¿Como háreis que los dueños de los perros, recojan las cacas de los perros? Cecilia Rodrigo Álvarez, vecina del barrio, 12 años

Hola Cecilia, seguiremos haciendo campañas de civismo para que los propietarios de perros sean responsables y recojan las cacas de los animales. Si la policia local los detecta, identifica al infractor y se inicia el procedimiento para que le llegue una multa. Pero es muy importante que todos los propietarios de perros, sean conscientes de que las calles y plazas son un espacio compartido, y recojan las cacas.

Teniu intenció de millorar la situació del Parc del Besòs en relació a l’espai de joc i vigilància del mateix? I quan? La Capsa dels Jocs, servei socioeducatiu del Parc del Besòs

Des de fa ja alguns dies s’ha incorporat un servei de vigilància només pel parc del Besòs amb dos vigilants i una unitat canina que estaran al parc tots els dies de la setmana de dilluns a diumenge. El parc és metropolità i el servei de vigilància es fa en coordinació amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona que gestiona aquest parc.

¿Como mejoraría la limpieza del barrio? Jessica, vecina del barrio de La Mina, 34 años

Jessica, intentamos reforzar el servicio de limpieza, que como ya sabes ahora se realiza todos los días de la semana, además que se han reforzado las baterías de contenedores, facilitando también la recogida selectiva. Pero lo cierto es que mantener en buen estado nuestras plazas y calles es un esfuerzo compartido en el que todos tenemos que colaborar. Insistiremos en las campañas cívicas, para que se haga un buen uso de los contenedores, para que mantengamos entre todos limpio el barrio.

¿Como solucionarías las plagas de ratas? José Amaya, vecino del barrio de La Mina, 40 años

De forma regular se realizan campañas de desinfección y desratización en las cloacas, precisamente estos días se ha puesto en marcha una actuación de desinfección y desratización, sin embargo es muy importante recordar, que las bolsas del basura han de depositarse siempre dentro de los contenedores ya que la basura que no esta dentro de los contenedores, atrae a los roedores.

¿Por qué no hay un kiosko de nubes y helados, y lavabos en el Parc del Besòs? Cecilia Rodrigo Álvarez, vecina del barrio, 12 años

Hola Cecilia, son propuestas interesantes, aunque lo cierto es que el parque está en medio de la ciudad, y creo que cerca del parque podrás encontrar nubes y helados en los comercios del barrio, que tienen unos productos muy buenos y seguro que intentaran atender tus peticiones.

¿Qué uso se le va a dar al antiguo CAP de La Mina? Elisabet Carrera, trabajadora del barrio

Hemos reclamado a la Generalitat, que convierta el edificio en una residencia para mayores y en un centro de día. Una petición que cuenta además con el respaldo de la mayoría de los grupos municipales, lo que nos da más fuerza para realizar esta petición.

 

vigilantes

SOCIETAT

Un cop acabat el Consorci de La Mina, quin pla d’intervenció social hi ha plantejat? Oleguer Amorós Mèlich, treballador del barri, 39 anys

El Consorci continua amb la seva tasca, i mentre la situació del barri sigui d’excepcionalitat i no millori, s’ha de mantenir actiu. El consorci és necessari i ha de continuar realitzant  un pla d’intervenció social. Respon a necessitats especials que tan sols es poden abordar conjuntament entre Ajuntament i altres administracions, com la Generalitat que és la que presideix el consorci.

Quan acabarà que alguns s’agafin la llei pel seu compte? Libertad Àlvarez, veïna del barri, 35 anys.

Benvolguda Libertad, he reclamat personalment a tots els presidents de la Generalitat i als consellers d’Interior que es reforcin els efectius de la comissaria dels «mossos» de La Mina. He reclamat més vigilància al carrer per tal que els veïns puguin gaudir dels espais comuns. És molt important que la Generalitat i els mossos garanteixin la seguretat i benestar de tothom i en especial a La Mina.

S’ha plantejat mai seriosament pactar amb els moviments veïnals que lluiten per la dignitat del barri de la Mina i deixar-se de fer promeses que no es compleixen? Josep Mª Monferrer, veí del barri, 78 anys

Sr. Monferrer, com vostè recordarà molt bé el Pla de Transformació de La mina es va aprovar per unanimitat desprès de treballar conjuntament amb plataformes, entitats i associacions de veïns. Sempre s’ha pactat amb les entitats. I així ho seguim fent, hem mantingut trobades i reunions amb associacions i veïns per conèixer i traslladar i consensuar les actuacions del govern municipal i també del consorci de la mina.  

¿Por qué la gente pega a los perros y como lo podemos evitar? Cecilia Rodrigo Álvarez, vecina del barrio, 12 años

Apreciada Cecilia, te felicito por tu conciencia cívica y por tu sensibilidad  hacia los animales, un buen amo de un perro ha de poder dar instrucciones al animal sin ningún tipo de maltrato. La denuncia de actuaciones incívicas es el primer paso, pero continuaremos trabajando para que no se produzca y realizaremos campañas cívicas para prevenir el maltrato.

¿Que piensa hacer ud. para mejorar el civismo respecto a la suciedad en las calles? Mercedes Munariz Eveajdillo, vecina del barrio, 61 años

Apreciada Mercedes, mantendremos el incremento del servicio de limpieza, seguiremos con las campañas de civismo, con la participación de agentes cívicos  y chicos y chicas del barrio. Pero lo cierto es que se trata de una labor común, entre todos hemos de procurar mantener limpias las calles, y eso quiere decir que las basuras han de meterse en el contenedor, no dejarlas al lado, que las papeleras es el lugar donde tienen que ir a parar los papeles que tiramos y no al suelo, y que los propietarios de perros han de ser responsables de sus animales y recoger las cacas. Estamos realizando una campaña en colaboración con chicos y chicas de los casales de La Mina, para señalar los muebles que se dejan en la calle fuera del día y la hora que toca. He de decirle que han sido los mejores embajadores del civismo, han indicado a los vecinos lo que estaba mal con pegatinas informativas y marcando el espacio que no debía estar ocupado. Mantener el espacio público es responsabilidad de todos del ayuntamiento el primero con el servicio de limpieza que se ha incrementado, pero también pedimos la colaboración de los vecinos para que se mantenga.

¿Se crearan nuevos planes ocupacionales/convenios con empresas en el territorio para que contraten gente de la ciudad?  Narciso López Navarro, educador del Medi Obert de Sant Adrià

Apreciado Narciso, constantemente se trabaja en ello, tanto a través de la contratación directa del Ayuntamiento a través de los planes de ocupación, como mediante convenios con empresas del ámbito privado. Por ejemplo se ha firmado un convenio con los promotores del Hotel Hard Rock que se instalará en Port Fòrum para facilitar que personas de Sant Adrià puedan incorporarse a los 650 nuevos puestos de trabajo que se crearan.

¿Cómo se va a preocupar de la gente que lo está pasando mal? Isabel Flores, vecina del barrio, 24 años

Hola Isabel, Nunca me he dejado de preocupar por las personas vulnerables y que tienen como todos necesidades. Por ello, hemos multiplicado por cuatro la partida de emergencia social en los últimos años y una parte importante del presupuesto se dedica precisamente a ayudas  de emergencia, a facilitar y crear empleo y facilitar servicios básicos a las familias necesitadas.

¿Como vais a hacer para que nos sintamos seguras en nuestros  barrios? Verónica Pérez, vecina del barrio, 35 años

Apreciada Verónica, como le he contestado anteriormente a la pregunta de la Sra. Libertad, es necesaria más vigilancia i más presencia de patrullas de mossos  de la mina y he reclamado a los presidentes de la Generalitat y a los consellers de Interior, que se refuercen los efectivos de la comisaria de la Mina.

Com té previst solucionar que no hi hagi jocs infantils al Parc del Besòs i augmentar l’ús del parc par part dels veïns i veïnes? Ariadna Prats, treballadora del barri, 34 anys

Un cop estigui garantida la seguretat de l’espai públic amb l’equip de seguretat que vigila el parc cada dia, parlarem amb AMB que gestiona el parc, per tal que s’instal·lin de nou jocs infantils i s’incrementin les activitats de lleure que es facin al parc.

¿Cómo van a solucionar el tema del lavabo del local de las Adrianes? Antonia Martín Cuesta, vecina del barrio, 49 años

Estamos buscando posibles soluciones técnicas, pero al parecer el espacio no reúne las condiciones para este tipo de instalación. De todos modos si no se puede en el actual local, seguimos buscando soluciones alternativas en lugares que puedan acoger las actividades de la entidad.

En el barrio no hay presencia policial ¿no nos la  merecemos? ¿por qué cuando les llaman, no responden?  Pepi Villegas Sánchez, vecina del barrio, 83 años

Apreciada Pepi, como le he contestado anteriormente comparto con usted que se necesita  más vigilancia i más presencia de patrullas de mossos en el barrio y he reclamado a los presidentes de la Generalitat y a los consellers de Interior, que se refuercen los efectivos de la comisaria de la Mina. Seguiré exigiendo que se  refuercen los efectivos en el barrio. Para ello fui al Parlament a denunciar la situación que se vive en La Mina y reclamar que nos destinen más mossos responsables de la seguridad. Por ello seguiremos reclamando y exigiendo más mossos fijos en el barrio.  

El que s’aprova al ple de l’ajuntament és complirà? Com es millorarà la participació dels veïns a la política? Alicia Vila Reyes, vecina del barrio y presidenta de Les Adrianes, 67 años.

Benvolguda Alícia, en el decurs dels darrers mesos s’ha redactat un nou reglament de participació, que està previst aprovar ben aviat. En la seva redacció hi han participat els grups polítics, i els tècnics municipals però també les entitats i associacions. Amb aquest reglament i el nou ROM Reglament d’Ordenació Municipal, es vol fer més àgil tot el processos de participació mantenint però totes les garanties necessàries.

Com es farà per crear més llocs de treball? Quins projectes té? Anònim, veí del barri, 41 anys

La creació dels llocs de treball ve de la ma de l’activitat econòmica que aposta per la ciutat i signem convenis per facilitar llocs de feina pels ciutadans de Sant Adrià amb totes elles. Per exemple ho hem fet ja amb amb l’Hotel del Hard Rock que es farà al fòrum i te previst crear 650 llocs de treball, amb la futura residencia de la Gent Gran que es farà a Sant Joan Baptista, amb la residència d’Estudiants que es fa al Campus i s’inaugura al setembre, treballem amb Hotel-apartament de La Mina del carrer Llull i fem programes de suport per fomentar i ajudar als emprenedors i l’autocupació .

¿Qué ayudas pueden dar a los más necesitados? Maite Cano, vecina del barrio, 17 años

Las ayudas de emergencia que tramitan los Servicios Sociales y también acompañamos y orientamos a las personas para que sean más autónomas y les ayudamos a buscar trabajo. Apoyamos todos los programas de formación y orientación para mejorar el empleo. Desde servicios sociales, gestionamos ayudas a dependencia y subministro y ayudas de emergencia, etc.

¿Como se va a garantizar el acceso a la electricidad a enfermos con dependencia energética que viven en bloques de edificios con cortes habituales de subministro? Elisabet Carrera, trabajadora del barrio

Ayuntamiento  y CAP están realizando un seguimiento de las personas en estas situación para instar a los subministradores a hacer un convenio que garantice el servicio en todo momento, que además es lo que marca la ley.

 

pasaje Venus

SOCIETAT – DROGUES

Que pensa fer amb els clans de la droga al barri? Van a mover el local de delante del colegio? Que van a hacer con las drogas en el barrio? Como vais a mejorar el tema de las drogas en el barrio?

Respondo a todas estas preguntas:

Exigiendo y reclamando más seguridad, más mossos todos los dias y a todas horas, pedimos a todos los demás candidatos que nos ayuden a exigir a la Generalitat este refuerzo de seguridad.  Hemos ido al Parlament a reclamar ayuda de todos los partidos para que los mossos que son los responsables de la seguridad en Cataluña ejerzan sus funciones con más efectivos. Y que desarrollen las operaciones de investigación para acabar con esta lacra

Reclamamos tambíen el derribo del bloque de Venus y que se garantice a los vecinos una vivienda adecuada

Segons les dades publicades sobre l’impacte del consum de drogues al barri de La Mina, estaries a favor de l’obertura de la sala de reducció de danys 24 hores?  Quines estratègies té l’Ajuntament per poder dur-ho a terme? Projecte REDAN La Mina

Apostem per més temps obert. Ha aconseguit que el departament de Salut incorporés el local al CAP i més horari i seguirem insistint en la necessitat de més horari. Empoderant la taula de drogues.

 

 

Amb aquesta darrera resposta, tanquem l’article tot agraint a la candidatura de Partit Socialista de Catalunya a Sant Adrià la seva disposició a participar en aquesta proposta.

Les fotos que acompanyen aquest article han estat realitzades per Carol Rodríguez.