Reivindicació i participació, així es va viure el 8M a La Mina

Ahir 7 de març es va culminar el que han estat gairebé dues setmanes d’activitats i propostes a l’entorn del dia de la dona. A la plaça Maria Àngels Rosell es van instal·lar, com és habitual, les carpes per a les diferents entitats de dones del territori amb una mostra de la seva activitat. Al seu voltant ens va anar reunint la resta persones del barri que s’hi va voler acostar fins a la lectura del manifest per part de veïnes de La Mina.

Un manifest molt especial, ja que enguany va ser elaborat amb aportacions de la Xarxa Activa de Jovent per la Igualtat amb la dinamització de la Plataforma unitària contra les violències de gènere.

Destacar també, el gran mandala participatiu que va permetre a tothom qui ho va voler d’expressar els seus sentiments i deixar constància de les reivindicacions encara molt necessàries en clau feminista. Una proposta que va ser molt benvinguda també entre les més petites del barri, que ràpidament el van omplir de colors.

Per acabar, algunes veïnes vam baixar a dinar a la plaça en el que ja comença a ser una tradició en convocatòries com el 8M. Una molt bona manera de tancar la jornada en companyia.