Repensem el projecte amb el nostre pas per La Comunificadora

  • Categoria de l'entrada:desdelamina

A inicis del mes de març entomàvem el repte de La Comunificadora, una formació centrada en el procomú, l’economia col·laborativa i el cooperativisme de plataforma. Des del desdelamina, ens hem aturat a reflexionar sobre tots aquests conceptes per observar com els aterrem en el nostre projecte.

Feia temps que ens ho plantejàvem i enguany finalment hem decidit acceptar el compromís de formar part de La Comunificadora. Sabíem que ens implicaria temps, energies, espais per pensar i repensar i molta feina per abordar els reptes i capgirar-nos. I teníem clars també quins eren els interrogants que necessitàvem resoldre per donar-li una volta més al projecte.

Aquesta formació ens està qüestionant tot allò que és procomú al desdelamina. Tot allò que compartim, allò que co-creem i la manera com governem les nostres propostes. També hem analitzat els nuclis de la nostra comunitat i hem detallat el què fem i el què somiem fer.

Estem a mig camí d’aquesta formació organitzada per Fem Procomuns, Labcoop i Barcelona Activa. Sobre la taula tenim encara els dos grans temes a treballar: redissenyar un finançament que doni sostenibilitat al projecte i imaginar nous mecanismes per fer-lo més participatiu i obert.

A La Comunificadora, compartim trajecte amb altres iniciatives que també s’estan dibuixant. Ens acompanyen Aire Circ Social, Demolab, Dúnia CUBIC, una cooperativa d’Usuàries de la Bicicleta, entre d’altres. I és molt probable que aviat us necessitem també a vosaltres per definir plegades les respostes que estem cercant.

Volem un desdelamina encara més comunitari i més compromès. I en aquest ideal, us animem a fer-nos arribar totes les propostes, idees i crítiques que ens ajudin a qüestionar-nos i a fer-nos créixer. Podeu fer-nos-les saber a través de les xarxes socials o del correu electrònic: info@desdelamina.net.