Sant Adrià vol situar una guarderia al solar de Can Co de la Mina

Article aparegut la setmana passada al diari El Punt sobre la construcció d’aquest equipament

[Sant Adrià del Besòs, J. G. Navarro] L’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs aposta per la construcció d’una escola bressol al barri de la Mina, concretament al solar originat amb l’enderroc de la centenària masia de Can Co, on es podria construir una guarderia amb capacitat per a prop d’un centenar d’infants amb edats compreses entre els 0 i els 3 anys. El projecte tot just acaba de néixer però, si acaba fructificant, les obres podrien començar l’any que ve i el centre podria funcionar el curs 2011-2012.


[ Imatge d’arxiu del solar on hi havia la masia de Can Co || Foto: J.N. El Punt ]

El fet que els terrenys on hi havia aquesta centenària masia hagin passat a les mans municipals com a solar per a equipaments, podria facilitar la creació d’aquesta llar d’infants. Amb tot, a hores d’ara el projecte és a les beceroles, ja que, segons confirma el regidor d’Educació de l’Ajuntament adrianenc, Gregorio Belmonte (ICV-EUiA), de moment només s’ha fet l’encàrrec als equips tècnics de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) d’un projecte bàsic. No obstant això, i tot i deixar clar que la possibilitat de situar-hi una escola bressol prendrà forma o es descartarà a partir dels resultats d’aquest encàrrec, Belmonte ha avançat algunes de les voluntats que el consistori té sobre aquest projecte. Així, l’espai seria de similar característiques a l’escola bressol Josep Miquel Céspedes, l’única de titularitat municipal que hi ha a la vila i que està situada al barri de Sant Joan Baptista, al marge esquerre. Com aquesta guarderia, la plantejada al solar de l’antiga masia de Can Co podria tenir una capacitat màxima d’entre 80 i 90 places entre infants de 0 a 3 anys. A més, el centre podria tenir un espai nadó, depenent de com es pogués relacionar amb l’activitat que es du a terme a l’espai maternoinfantil que es desenvolupa a la nova parròquia del barri.


Hi ha demanda

La construcció d’una escola bressol a la Mina és una de les reivindicacions dels veïns del barri, donat el fet que la seva existència no està prevista explícitament en el pla de transformació d’aquesta zona adrianenca. A banda d’aquesta exigència, el responsable educatiu de la vila reconeix l’existència d’una demanda d’aquest servei a tots dos marges del municipi. Segons Belmonte, aquest any s’han quedat sense plaça de guarderia prop de 120 famílies, una cinquantena al marge dret –on només hi ha una llar d’infants de la Generalitat i una altra de privada– i unes 70 al marge esquerre –on només hi ha la guarderia Céspedes i tres més de privades.

Belmonte valora la ubicació d’aquest equipament a la Mina perquè així es contribuirà a fomentar «la incorporació al mercat laboral» de moltes famílies de la zona que encara no hi accedeixen per, entre altres raons, la inexistència de centres d’aquests tipus. La voluntat municipal, en cas que s’acabi aprovant la viabilitat del projecte, és que les obres comencin al llarg de l’any que ve i que el centre s’estreni el curs 2011-2012.

>> Notícia original en El Punt