Tu també pots lluitar contra la pobresa

Diuen que en els moments més durs de la vida donem el millor de nosaltres. Què pots fer tu?

banner_pobresa_0.jpg

La Taula d’entitats del Tercer Sector Social et planteja si vols donar el millor de tu mateix amb un decàleg de accions senzilles i concretes per lluitar contra la pobresa.

1. Dóna un 0,7% del teu sou a fins socials.
2. Organitza una campanya de recollida d'aliments a la teva feina o comunitat.
3. Gasta només el que necessitis, sigues respectuós amb el medi ambient i amb els recursos que tenim. No llencis menjar.
4. Fes-te voluntari a menjadors socials, a entitats de persones sense llar o del projecte social del que et sentis més a prop.
5. Ajuda a les persones nouvingudes en la seva integració (ensenya la llengua i la cultura, explica els drets i els deures…). Aquestes persones contribueixen al nostre creixement.
6. Si tens una empresa, planteja't la contractació de persones en risc d'exclusió social i de joves que busquen la seva primera feina.
7. Fes xarxa per ajudar persones que busquen feina: fes circular els currículums, posa en contacte gent que busqui feina amb empreses…
8. Si tens un pis buit, lloga'l. No tinguis por, avui les administracions donen suport a aquest tipus de contracte.
9. Col·labora amb entitats que treballen amb nens en risc d'exclusió. Ofereix-te a donar suport educatiu a infants amb dificultats a l'escola. Fes companyia i tingues cura dels nens que no tenen un entorn familiar adequat.
10. Ajuda la gent gran de la teva comunitat (acompanya a comprar o a anar al metge, fes companyia…).

 

Si vols també pots explicar al web www.donemelmillordenosaltres.cat què fas contra la pobresa o a què et compromets. Segur que tens bones idees.