Última parada per a les nostres viatgeres del Identitats i Miralls

  • Categoria de l'entrada:desdelamina

“Un viatge, moltes vides”. Amb aquest titular encapçalen la Laura, la Cristina i l’Alba la darrera sessió de servei d’aquesta edició del Identitats i Miralls. En aquesta ocasió, el grup d’estudiants es va trobar amb dues educadores de la Sala de Reducció de Danys per analitzar una notícia sobre el consum de drogues al barri. I les reflexions aviat van anar sorgint: “Vàrem adonar-nos, mitjançant les sessions anteriors, que la gent del barri desconeix el gran treball que els treballadors del Local duen a terme, ja que no volen veure’s involucrats amb la Sala de reducció de danys.”

Imatge de les sessions finals del Identitats i Miralls

La Sandra i el Miquel repetien notícia però no col·lectiu. La presència i la tasca de Gervasio Deferr al barri va ser la temàtica a treballar amb quatre mares de l’Espai Familiar de PES La Mina. L’Aurora, la Kiran, la Raquel i la Belen van aportar diferents visions sobre el barri i el seu context i el reportatge de El Foraster sobre La Mina va servir de punt de partida: “Ens explicàvem que La Mina ha perdut el que era, han perdut el sentiment de comunitat, el veuen com un barri tancat, nosaltres ens sorpreníem perquè clar, després d’haver vist el vídeo, teníem una imatge completament diferent […] ens van explicar anècdotes, vivències, però tot amb la seva millor cara i unes rialles, on deixaven molt clar que el que havien de fer és promoure la mediació entre veïns.” 

Imatge de les sessions finals del Identitats i Miralls

“Pedagog, filòsof, teòleg, escriptor, professor i ex director de l’institut del barri”. Així presenten la Tama i la Soukaina a en Josep Maria Monferrer i l’Arxiu Històric, amb qui es van trobar en aquesta darrera parada del viatge Identitats i Miralls per tractar una notícia sobre educació: “A l’hora d’analitzar la notícia ens hem adonat que, tot i que el sistema d’educació del barri ha millorat en molts àmbits, encara no és un model exemplar com afirmava la notícia, no s’adapta del tot a les necessitats dels joves i cal continuar treballant-hi.”

Imatge de les sessions finals del Identitats i Miralls

Les sessions de servei ja han acabat i és hora d’arribar a la darrera estació: la d’avaluació, posada en comú i tancament de l’edició. Amb moltes idees i interrogants, les nostres estudiants entomen el tram final d’aquest viatge intens.