A La Mina, març s’escriu en femení

  • Categoria de l'entrada:desdelamina / Dones

Des del nostre mitjà, ja us informàvem a principis del mes de març d’alguns dels actes que s’anaven a celebrar per commemorar el dia internacional de les dones. Però l’agenda d’esdeveniments en clau femenina s’ha anat completant a mesura que avançaven les setmanes.

El passat dijous 14 de març al Institut Escola La Mina, infants i joves formaven part d’un acte comunitari per fer visibles les desigualtats que trobem al món laboral entre homes i dones.

 

Adults, en aquest cas, participaran de la xerrada-col·loqui impulsada pel pebMINA el passat 22 de març. Conduït per Joana Badia, advocada laboralista especialitzada en discriminacions per qüestions de gènere, l’encontre va voler aprofundir en el què significa “igualtat de gènere”. Un dels temes estrella en el mes de març que posarà també l’accent en les desigualtats que les dones pateixen vers els homes al món laboral.

 

A més, fins a l’1 d’abril, la Biblioteca Font de La Mina ha mantingut oberta l’exposició “Carrers amb noms de dones”, per a conèixer les històries dels noms propis en femení que llueixen a carrers i espais públics del barri. I és que a La Mina es concentren 11 dels 29 “Carrers amb noms de dona· que hi ha a Sant Adrià del Besòs. Una iniciativa, aquesta, que pretén revertir el desequilibri en el nomenclàtor de la ciutat.

 

I pensar en femení és pensar també en les necessitats amb què es troben les dones del nostre barri. Per aquest motiu, el Casal Cívic La Mina ha posat en marxa un curs de defensa personal on una vintena de dones s’entrenen per defensar-se de possibles agressions masclistes.

La iniciativa ha sorgit de l’associació gitana Kali Zor: “Quina dona no ha patit assetjament? No conec a cap que no pateixi o hagi patit el temor a un atac masclista, perquè vivim en una societat masclista”, reflexiona Alonso Amaya, president de l’associació en un article publicat a El Mundo, “Feminisme en pràctica a La Mina”.