Així han viscut les segones sessions de servei les participants del Identitats i Miralls

  • Categoria de l'entrada:Educació

L’experiència del Identitats i Miralls avança per a les seves participants. Després dels primers contactes amb els col·lectius del barri, les estudiants es troben a mig camí de l’Aprenentatge i Servei. Les quatre parelles han conegut noves realitats de La Mina a partir de la veu d’altres veïns i veïnes i professionals que hi treballen. Us compartim com ho han viscut.

El Fem Família va acollir a l’Anna i la Paula en la seva segona trobada. Tres mares, una adolescent i dues educadores van participar de la sessió dinamitazada per les dues estudiants, que van extreure reflexions com aquesta: “Esta sesión nos enseñó que, aunque no tengas una familia de sangre, siempre hay buena gente en la que confiar y compartir tu vida. Muchas veces te vas a encontrar con personas que valen mucho y buscan la felicidad de los demás para poder vivir en una sociedad cómoda y estable. En pocas palabras, perteneciendo a este proyecto, nunca te sentirás solo.

La Nataly i la Silvia, per la seva banda, van conèixer la tasca que realitzen el Casal Cívic de La Mina i el Centre Cultural Gitano. La Lara, l’Eric i la Gemma van compartir les seves experiències com a professionals al territori: “Aquesta sessió ens ha servit per canviar de perspectiva i passar de l’opinió de persones que viuen els fets en primera persona, a persones que encara que estàn involucrades amb el barri fa molts anys, ho veuen tot des d’una perspectiva una mica més externa”.

Dos treballadors socials del CAP de La Mina van xerrar amb la Paula i la Maria Laura. En Marc Recio i el Jordi Rangel van oferir la seva visió sobre el barri i sobre la tasca que hi fan des de perspectives diferents: la d’algú que acaba d’iniciar el seu camí laboral i la d’algú que fa 30 anys que s’hi dedica en aquest territori. “Per un costat, m’he trobat amb la innocència d’un recent graduat on es poden veure aquelles ganes de jugar (en un sentit figurat com deia ell) i aconseguir tot el que es proposa, i per l’altre, la visió i coneixement d’un home que porta molts anys en la professió i encara que és vocacional, coneix els límits i sap la realitat en la qual vivim.”

Finalment, la Clàudia i el David ens expliquen al seu article què hi ha al darrere de cada notícia després d’haver xerrat amb la Meritxell i en Jordi, dos periodistes de El Periódico. “Van concluir que el barri de La Mina té un nivell de delinqüència important, però que ningú a fet res per canviar-ho o intentar ajudar. El que s’ha intentat ha sortit malament o no s’ha implantat bé, per tant, accentuen que el gran problema que La Mina presenta és causa de l’administració.”