El cas de la incineradora Tersa, continua sense ser resolt

  • Categoria de l'entrada:Espai públic

En articles anteriors al desdelamina.net ja hem parlat sobre la denúncia que va rebre la incineradora Tersa per part de medi ambient, semblava que el cas estava resolt però hi ha hagut novetats.

FOTO: MARTI FRADERA
GINY COMUNICACIO 360º
marti.fradera@giny.cat
giny.cat
martifradera.com

La incineradora va ser acusada de pràctiques irregulars que van derivar en diferents episodis de combustió que haurien comportat l’emissió de gasos contaminants en concentracions superiors a les permeses.

Tot i haver rebut aquesta denúncia, la jutgessa va denegar els permisos per poder realitzar aquesta investigació. Per part del magistrat les seves paraules van ser les següents: “no s’ha constatat que hagi incorregut en cap conducta penalment il·lícita” i afegia que “no existeix ni un sol informe que hagi permès constatar que les dioxines i furans que s’alliberen durant el procés de combustió superin l’índex previst legalment, per tant el cas va ser arxivat sense poder comprovar els fets.

Actualment, el cas sembla que trigarà en concloure, atès que el fiscal d’instrucció ha decidit reobrir el cas que el jutjat d’instrucció va arxivar i demana que la Generalitat de Barcelona sigui investigada, ja que considera que Tersa no opera segons està previst a la llei. Fiscalia acusa els responsables de la Tersa per un delicte contra els recursos naturals i el medi ambient.

Com esmentavem anteriorment, el cas continua sense ser resolt. Desde el desdelamina.net continuarem informant sobre com avança la investigació i les decisions que es prenen al respecte, ja que és un tema que preoucupa força a les veïnes de La Mina per les conseqüències que pot tenir sobre la seva salut i mediambientals.

(Imatge: Marti Fradera, Giny Comunicació 360º)