Celebració del Dia Internacional del Poble Gitano

El proper 8 d'abril és el Dia Internacional del Poble Gitano i la Federació d'Associacions Gitanes de Catalunya (FAGIC) ha organitzat una sèrie d'actes per commemorar la història i la cultura d'aquest col·lectiu.

     

El Dia Internacional del Poble Gitano ha esdevingut una ocasió de celebració important. I enguany, l'acte oficial girirarà al voltant de l'antigitanisme i tindrà el seu inici al Parlament de Catalunya el mateix dissabte dia 8.

La jornada, que començarà a les 10.30h al Parlament, continuarà amb l'ofrena de flors al riu Besòs, una tradició on les dones llencen pètals de flors a l'aigua com a símbol de llibertat. Per tancar la festa, es gaudirà d'un dinar comunitari i d'espectacles i tallers a l'Arc de Triomf.

Les persones interessades en participar i assistir al Parlament de Catalunya hauran de confirmar prèviament l'assistència a través del correu electrònic 8deabril2017@gmail.com.

I si voleu ampliar informació sobre l'acte, podeu visitar la pàgina web oficial de la FAGIC.

     

A més, també podeu participar en el IV Concurs Fotogràfic '8 de Abril', organitzat per la Unión Romaní, amb el recolzament del Consell Municipal del Poble Gitano de Barcelona. Aquest concurs pretén apropar a la ciutadania la cultura gitana i les celebracions del Dia Internacional del Poble Gitano. Consulteu les bases del concurs i participeu-hi!