Documental sobre les emissions de Tersa a l’Espai Cultural Font de La Mina

El pròxim dilluns 9 d’octubre a les sis de la tarda, es presentarà per a les veïnes del barri de La Mina el documental ‘Historia de una contaminación: la incineradora del Besòs’. El treball és un recull dels articles d’investigació que El Periódico ha estat publicant els últims mesos sobre les emissions possiblement contaminants de la planta incineradora de residus Tersa, situada ben a prop del barri.

Ja fa anys que veïnes de La Mina i de tot Sant Adrià es queixen de les suposades emissions contaminants, i recentment, s’han anunciat investigacions per part de la Guàrdia Civil. En aquest reportatge, que es presenta la setmana que ve, hi intervenen membres de la plataforma denunciant les possibles anomalies, així com expertes i fiscals que han estat tractant la causa.

L’acte a l’Espai Cultural Font de La Mina comptarà amb la presència dels periodistes que han realitzat les investigacions del mitjà, Jesús G. Albalat i Jordi Ribalaygue. Per assistir-hi, l’organitzador recomana registrar’s-hi prèviament al seu web.

Si en vols saber més, a banda d’assistir a la presentació, pots fer un cop d’ull a l’entrevista que el programa 360º de Badalona Comunicació ha fet a un dels periodistes acompanyat per la veïna de La Mina Carmen Galindo. Durant l’entrevista, es parla del documental i la problemàtica denunciada, però també de moltes altres qüestions del barri.