Eleccions Municipals 2023: PSC respon al veïnatge de La Mina

  • Categoria de l'entrada:desdelamina

Queden pocs dies per viure la jornada d’eleccions municipals 2023, que tindrà lloc el proper diumenge 28 de maig. Recentment, us informàvem d’algunes de les dates clau del procés electoral. I ara hem volgut sortir al carrer per esbrinar quines inquietuds té el veïnatge de La Mina sobre els temes que més afecten al barri. Hem recollit les seves preguntes i se les hem fet arribar als quatre partits polítics que es presenten a les eleccions municipals i que actualment tenen representació a l’Ajuntament.

Us compartim en aquest article les respostes de PSC, dividides per blocs (espai públic, situació laboral, serveis municipals i habitatge).

Espai públic

Quins plans preveuen per millorar la qualitat de l’espai públic del barri de La Mina en diferents aspectes com:

La neteja i manteniment dels carrers i mobiliari urbà.

Al barri de La Mina es destinen molts recursos de neteja i de manteniment, nosaltres apostem per continuar fomentant la brigada del barri de La Mina que executa tasques de manteniment i millora conjuntament amb la brigada municipal, també continuarem acomplint actuacions als carrers i espais públics per tal de millorar l’accessibilitat i unificar totes les vies.  Respecte a la neteja, ja estem treballant en el nou plec del contracte de neteja, que suposarà millores en tots els àmbits: neteja d’escombraries, neteja de carrers etc, però també és important continuant fomentant campanyes de civisme i de conscienciació al barri, no és més net el que més neteja, sinó el que menys embruta.  La recuperació de l’espai públic és la nostra prioritat, volem que el ciutadà es senti be i còmode a l’espai comú de tots i de totes.

La vigilància per prevenir delictes, i robatoris a particulars i comerços.

La seguretat és primordial, per això treballarem en la instal·lació de càmeres de videovigilància a punts sensibles, per tal de dissuadir i per permetre realitzar tasques d’investigació, amb les noves incorporacions implementarem la policia de proximitat  a tots els barris de la ciutat, però per a mi, la necessitat primordial es que mossos d’esquadra augmenti i instal.li forces d’ordre públic al barri, mossos i la generalitat tenen les competències en matèria de seguretat ciutadana, creiem que es insuficient ja que Policia Local està assumint moltes d’aquestes tasques per la manca d’efectius per part del cos de mossos. La Mina necessita forces d’ordre públic ( brimo -arro) per tal d’evitar situacions conflictives que poden desencadenar en problemes d’ordre públic.

La millora dels espais d’oci i joc, com poden ser les places, les zones comunes, o els parcs infantils.

Els socialistes apostem per zones d’oci i de joc amples i segures, amb bona il·luminació i inclusives. L’espai públic es una extensió del nostre domicili i per aquest motiu hem de transformar aquests espais en zones  amables amb els veïns i veïnes, i sobretot que tinguin una funció de refugi climàtic, per tal de tenir zones humides i amb bona temperatura per a la temporada d’estiu, ja que cada cop sembla que durarà més i seran primordials pels nostres infants i gent gran.

El pla de reforma de la Rambla Camarón: hi accediran els cotxes? Serà un carrer més? Seria possible convertir-ho en un espai comú sense cotxes per a més tranquil·litat dels infants?

És evident que la Rambla Camarón actualment té algunes distorsions en aspectes tan importants com la convivència entre els vianants i els cotxes que utilitzen aquest espai de manera incorrecta, aquesta zona s’ha de replantejar per fer d’aquest espai un espai segur pel veïnatge, la remodelació d’aquest espai haurà d’escoltar a totes les parts implicades; Urbanistes, veïns i veïnes, cossos de seguretat i als més petits del barri i trobar un punt d’acord que beneficiï a tothom, n’estic convençuda que el trobarem i la Rambla Camarón esdevindrà un espai de trobada i de convivència en el centre del barri.

Es considera que es destinen més esforços i recursos per a la neteja i manteniment del barri “a l’altra banda del riu” que a La Mina. S’igualaran amb el proper equip de govern de la ciutat?

Cada barri té les seves necessitats i singularitats, és un mite que a l’altra banda del riu es destinen més esforços i recursos. El barri de La Mina conta amb més presència de brigades de neteja i amb més torns de neteja que altres barris de la ciutat, també disposa d’una brigada de manteniment específica, la brigada del consorci de La Mina a banda de la brigada municipal, disposa de serveis que altres barris no tenen ( CAP-Biblioteca-Comissaria de mossos d’esquadra- tramvia i un poliesportiu que avui en dia es referent a la ciutat) Sant Adrià es la suma de tots els seus barris, i La Mina es una peça fonamental per la ciutat.

També sorgeix la demanda d’implementar alguna mesura per adaptar els horaris i sistema de funcionament de la sala de venipunció, respecte a els d’entrada i sortida de l’escola de primària que es troba a poca distància. Creuen que és necessari? Tenen prevista alguna mesura o canvi en el funcionament?

Estic en contacte directe i constant amb els responsables de la sala de venipunció del barri i es tenen en compte tots els factors de l’entorn a l’hora d’establir els horaris i el funcionament  de la sala, tots els neguits i suggeriments que els veïns i veïnes em fan arribar son traslladats i estudiats pels responsables, i en aquesta línia s’han pres mesures i n’estic convençuda que es continuaran prenent.  A tots ens agradaria que la sala no fos una necessitat, però es necessària, el principal problema no es la sala de venipunció, es la venda de droga  al barri, per això mai em cansarà en exigir i demanar més investigacions per tal d’acabar amb la venda de substàncies estupefaents a La Mina.

Situació laboral

Davant la situació de part de la població del barri d’atur de llarga durada o atur juvenil per sobre de la mitjana del municipi, quines actuacions es preveuen?

Continuarem en la mateixa línia que fins ara, fomentant els serveis existents al barri tant a nivell municipal com a nivell autonòmic, el caire ideològic del nostre partit és clar, les persones son l’eix vertebrador de les nostres polítiques i així ho continuarem demostrant.

Soc una ferma defensora de la bona tasca que realitza el servei d’informació i orientació laboral de la nostra ciutat, que tant ha ajudat a persones del barri. El consorci també realitza una gran tasca en aspectes de formació i orientació laboral. Continuarem treballant de manera conjunta totes les administracions per tal de reduir el nombre de persones en situació d’atur. 

Serveis Municipals

Veient que no hi ha escoles bressol (ni municipals, ni privades) al barri, sorgeix el dubte de si hi ha prevista la creació d’una escola bressol municipal al barri per donar cobertura a la infància de 0 a 3 anys.

La necessitat d’escoles bressol venen pautades pel nivell de natalitat i de nous naixements a la ciutat, de moment no hem percebut la necessitat de crear una escola bressol al barri, però si les necessitats canvien es pot estudiar i plantejar. A nivell municipal tenim una escola bressol municipal al barri de Sant Joan que es tot un referent a nivell de Catalunya i que actualment molts nens i nenes residents del barri de La Mina son usuaris.

Habitatge

Quines mesures hi ha previstes en qüestió d’habitatge, per tal de poder millorar l’accés a habitatges de qualitat a preus assequibles?

Soc sensible a la necessitat de que els nostres joves puguin accedir a un habitatge assequible, per això fomentarem i parlarem amb totes les administracions possibles per construir habitatges de VPO de venda i de lloguer per tal d’afavorir l’accés a l’habitatge.

També, quin és futur dels grans blocs de La Mina veient els plans de Venus? Ens comenten que hi ha rumors al barri de què tots ells van a terra per fer edificis nous, què hi ha de cert? Les veïnes que hi viuen, que han d’esperar del futur equip de govern?

A dia d’avui no tinc coneixement d’aquest rumors, l’únic que hi ha de cert és que ja està treballant l’oficina tècnica que és l’encarregada de gestionar les diferents opcions pels afectats del bloc de Venus. La Mina és un barri en constant creixement i canvis, els veïns i veïnes poden esperar del meu equip de govern la nostra voluntat d’escolta i que sempre lluitarem pels seus drets i pel seu benestar, mai els deixarem sols i l’ajuntament vetllarà pels seus interessos.

I, finalment, sobre el cas Venus, saber quin pla de manteniment i seguiment hi ha previst per assegurar la qualitat de vida de les veïnes de l’edifici que vagin quedant mentre dura el procés d’expropiació i es van buidant les diferents escales.

L’expropiació està plantejada per escales, per tal d’ajudar i coordinar-ho tot d’una manera més ordenada i àgil possible. Durant aquest temps, es continuaran realitzant tasques de manteniment i de reparació a les escales habitades per tal de garantir que durant el procés, els veïns i veïnes visquin en unes condicions òptimes i garantint uns estàndards de qualitat.

Tots els veïns i veïnes disposaran d’acompanyament i atenció individualitzada durant tot el procés.