Entrevista a Joan Callau, alcalde de Sant Adrià.

El passat 20 d'agost, al diari Avui, Marta Membrives entrevista a Joan Callau, l'actual alcalde de Sant Adrià del Besós.

Al llarg de la entrevista, el barri de La Mina pren un protagonisme destacat, doncs son molts els temes que hi ha sobre la taula: la finalització del Consorci del barri, la rehabilitació de l'edifici Venus, el tancament de serveis socials al barri, la inseguretat i la impunitat que denuncien algunes entitats i la relació entre aquestes i l'ajuntament.

Fotografia: Oriol Duran

 

Aquestes son algunes reflexions que l'alcalde dona sobre els diferents temes:

Finalització del Consorci: després de 15 anys, el consorci, acaba la seva tasca al barri. Des de l'ajuntament aposten perquè segueixi i s'estan fent reunions amb l'Ajuntament de Barcelona i el departament de Benestar per tal de que segueixi. Callau diu: «Nosaltres apostem perquè tingui continuïtat i se segueixin abocant els mateixos recursos al barri, sobretot en els eixos ocupacionals i socials»

Edifici Venus: un dels temes més controvertits del barri. Finalment cal veure com l'Ajuntament trobara consens per a mantenir en peu l'edifici i rehabilitar-lo. L'alcalde aposta per a tirar endavant aquesta decissió i afirma que: «si no és possible, cadascú serà responsable de la decisió que prengui i ho haurà d'assumir.»

Serveis Socials: respecte el tancament de les oficines Callau comenta: «De fet no s'ha notat tant perquè tots els casos s'atenen des de les oficines de l'Ajuntament, no hi ha hagut disminució de prestacions.»

Inseguretat i Impunitat: Algunes entitats han denunciat que des de fa un temps hi ha més inseguretat al barri, l'alcalde comparteix el diagnòstic i afegeix que «Estem treballant amb policia i amb salut pública pel tractament integral del barri.»

Entitats del barri i Ajuntament: Actualment el diàleg de les entitats de la Mina i l'ajuntament està aturat. La voluntat de l'alcalde és reempendre aquestes converses.

 

L'alcalde socialista governa, des de les passades eleccions, amb la meitat de regidors, fet que obliga al nou govern a buscar complicitats amb l'oposició. Segons Callau la ciutat: «No ho notarà gaire perquè compartim amb altres grups els eixos d'acció de govern. Caldrà més diàleg per consensuar qüestions.»

 

Donar resposta a l'emergència social és una prioritat de l'Ajuntament, però aquest es sent desatès per l'administració: «tenim la sensació que estem sols davant els problemes importants de les persones» , «Ens afecta molt perquè ens deuen molts diners».

 

Podeu llegir l'entrevista complerta a la web del Punt Avui