Un centenar de famílies de Venus reclamen ser compensades pels anys de retards i els danys en el patrimoni

  • Categoria de l'entrada:Societat

Ahir alguns mitjans de comunicació es van fer ressò de la demanda d’un centenar de famílies del bloc de Venus contra el Consorci de La Mina, en la que reclamen compensacions pels anys de retard en el procés d’enderroc de l’edifici. Aquesta acció és la continuació de la demanda que ja van presentar unes 40 famílies al 2019, a la que ara s’hi han afegit unes 50 més.

Les quantitats demandades poden cridar l’atenció, ja que es reclamen 10.000 euros per cadascun dels 13 anys de retard en el procés. En total, doncs, estaríem parlant de 130.000€ per família demandant, molt lluny dels 5.000€ per família que el Consorci ja va aprovar.

Aquest procés és paral·lel al d’expropiació, reallotjament i demolició de l’edifici Venus. El que es reclama aquí és la pèrdua de patrimoni per part de les famílies propietàries dels pisos del bloc pel mal estat de l’edifici.

Un mal estat que seria conseqüència directa de l’anunci d’enderrocament fa ja més de 20 anys i la inactivitat en tot el procés. Altres blocs germans, com el del carrer Saturn, no han patit una degradació tan pronunciada, fet que fa pensar que el procés d’enderrocament ha estat un factor clau en la falta de manteniment i inversió en el cas de Venus.

És per això que algunes veïnes, com és el cas de la seva portaveu Paqui Jiménez, no s’expliquen perquè el Consorci a través de l’Oficina Tècnica per a Venus, estaria tenint la intenció de paralitzar l’actual procés de reallotjament de les persones demandants fins a la seva resolució.

“Una cosa no té res a veure amb l’altre”, ens diu na Paqui Jiménez mentre serveix cafès al seu bar, “no ens han de parar el procés de reallotjament mentre reclamem els perjudicis de tots aquests anys d’inactivitat”.

Com és habitual ja en aquest cas, el procés és tan complex que caldrà una vegada més carregar-se de paciència mentre van avançant els diferents passos necessaris per, algun dia, poder veure a totes les famílies compensades i reallotjades i, finalment, l’enderrocament definitiu de Venus.


Per saber-ne més:

-El Periódico: Un centenar de famílies de la Mina demanen 12,5 milions d’indemnització pel deteriorament del bloc Venus
-3cat: Un centenar de veïns del bloc Venus, a la Mina, reclamen 12,5 milions d’euros a la Generalitat