La Generalitat estudia la compra de 32 habitatges per reubicar les veïnes de l’edifici Venus

El cas de l’edifici Venus continua allargant-se en el temps, i les novetats es presenten lentes i insuficients per al veïnatge. Les darreres notícies apunten a la intenció de la Generalitat de Catalunya de comprar 32 habitatges al barri de La Mina per reubicar una part de les afectades.

I és que a mitjans del mes d’agost, el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya publicava la llista definitiva de veïnes i veïns del barri que estaven disposats a vendre els seus inmobles per destinar-los al reallotjament. De les 40 propostes, se’n van descartar 8. Amb la resta, caldrà fer una valoració per conèixer millor l’estat i fer una oferta a les propietàries.

En cas que compleixin els requisits, les famílies de l’edifici Venus que ho desitgin i tinguin dret a fer-ho, podran optar a aquests habitatges de segona mà. D’aquesta manera, hi ha la possibilitat de permutar un pis de l’edifici afectat per un altre de característiques similars, però el procés es preveu llarg perquè caldrà analitzar cas per cas.

Aquesta és una de les opcions que es contempla des del nou projecte d’expropiació del bloc Venus, publicat durant el mes d’abril del 2023 i on l’oficina tècnica ha tingut un paper clau. El veïnatge, però, es mostra insatisfet. Paqui Jiménez, portaveu del col·lectiu d’afectades de l’edifici, ens comparteix: “És cert que s’estan fent coses, però trobem a faltar més agilitat i generositat per part de les administracions, després de tant temps de despropòsits.”

L’espera es fa cada vegada més insostenible per a unes veïnes que són testimonis del deteriorament que el bloc pateix any rere any. I ja en fa més de 20 que resisteixen.