Trobada d’Energies Comunitàries: construïnt el camp comunitari des de la participació

Més 250 persones inscrites, més de 20 projectes comunitaris i dos dies per participar a un total de 10 activitats. El desdelamina.net també va estar present a la trobada d'Energies Comunitàries del mes de novembre.

 

       

 

Amb l'objectiu d'establir connexions entre projectes, visibilitzar noves idees i compartir i generar coneixement, Energies Comunitàries de Barcelona va organitzar unes jornades de trobada obertes a tota la ciutat. En elles, hi va participar també el nostre mitjà i vam poder formar part de debats, grups de treball i racons de creació.

Els dies 8 i 9 de novembre, l'Espai Jove Les Basses acollia fins a 10 activitats diferents que neixien sota el mateix interès: el camp comunitari. I vam poder incidir especialment en la comunicació comunitària, aportant suggerències per a construir plegades un laboratori o una escola de comunicació comunitària i apropant-nos a projectes interessants que treballen en aquest mateix àmbit.

El nostre equip també va participar d'una de les activitats més concorregudes, un debat metodològic sobre com treballar amb ciutadania "no organitzada". I vam conèixer entitats com Solos en la Plaza, Fes Kiosk, Des dels blocs, Arts escèniques i acció comunitària i Dones invisibles de Roquetes. Iniciatives, totes elles, que treballen en accions comunitàries amb col·lectius no organitzats, des de les arts escèniques i plàstiques, la comunicació o les eines etnogràfiques.

Us animem, sens dubte, a fer un cop d'ull de la crònica completa de l'esdeveniment i a formar de properes edicions!