El tancament del Parc del Besòs estarà enllestit en el mes de març

  • Categoria de l'entrada:Espai públic

Si en les darreres setmanes heu passejat pel Parc del Besòs, us haureu adonat que estan instal·lant tanques metàl·liques a tot el perímetre. Una intervenció que pretén millorar la seguretat de l’espai i garantir un parc lliure i amable per al joc dels infants del barri de La Mina. I és que en els darrers anys, el veïnatge i les entitats han manifestat les seves queixes arran l’aparició reiterada de xeringues i el tancament de les zones infantils.

parc del besòs

Imatge de barrimina.cat

L’actuació contempla la col·locació de 864 metres lineals de tanques amb els corresponents punts d’accés, permetent així tancar el Parc del Besòs durant la nit. Des de la direcció de l’obra s’assegura que les tanques fan una alçada suficient com per impedir el pas i que el disseny, creat per l’AMB, està pensat per fer-les el més transparents possible i evitar l’impacte visual.

La proposta també inclou la recuperació de les dues zones de joc infantil que es van retirar preventivament l’any 2017 a causa de l’elevat nombre de xeringues recollides al recinte. Així mateix, contempla la plantació de més arbres i la instal·lació d’un nou equipament esportiu de calistenia al centre del parc, que s’afegirà a la zona d’aparells de gimnàstica propers a la ronda Sant Ramon de Penyafort.

El cost total de l’obra ascendeix a 392.167,11 € i està previst que el tancament finalitzi durant el proper mes de març.