Èxit de la jornada reivindicativa en motiu del 25N a La Mina

El passat dijous 23, durant tot el dia, diferents entitats i projectes del barri de La Mina van sortir al carrer per reivindicar el 25N, el dia internacional contra les violències masclistes. Va ser una jornada plena de propostes que va començar de bon matí amb les carpes de les entitats instal·lades a la plaça Maria Àngels Rossell (davant del CAP), on tothom qui va voler va poder també realitzar pancartes amb missatges contra les violències masclistes.

Al mateix espai, a les 12h, es va fer lectura del manifest per al 25N que van elaborar joves del barri junt amb dones que han estat víctimes de violència masclista. Com cada any, aquest va ser un dels moments més emotius de la jornada, que també va comptar amb la presència de l’alcaldessa de Sant Adrià de Besòs, acompanyada de regidores del municipi.

El manifest va fer referència a les demandes de les noies joves per a un bon tracte en les relacions afectives, així com relats d’experiències viscudes per part de víctimes de la violència masclista. Després de la lectura per part de veïnes del barri, un solemne minut de silenci va tancar l’acte per deixar pas a les activitats de la tarda.

I és que enguany, les entitats i projectes del barri van decidir recuperar la tradicional manifestació reivindicativa per reclamar la fi de les violències masclistes. Abans, però, es van poder visitar els dos murals participatius que durant dies han estat instal·lats a l’Espai Cultural Font de La Mina i al campus que la UPC té al barri. Les aportacions fetes ens donen una visió del què les joves del barri experimenten i reclamen per millorar la situació respecte a les violències masclistes.

Llavors sí, va ser el moment de, pancartes en mà, recórrer els carrers de La Mina en un ambient tant reivindicatiu com festiu, acompanyats de la música de la llista feminista que el desdelamina.net va proposar en la campanya del 25N de 2021.

La manifestació va comptar amb la presència de veïnes i diferents col·lectius del barri, així com també de regidores del municipi i l’alcaldessa Filo Cañete. A l’acabar el recorregut, una vegada més, es va procedir a la lectura de l’emotiu manifest seguida d’un nou minut de silenci en respecte a totes les víctimes de violències masclistes.

Us deixem a continuació, amb una mostra d’imatges de la jornada reivindicativa del 25 al barri de La Mina. Però si les voleu veure totes, us animem a donar un cop d’ull a la galeria d’imatges al Flickr.