El barri de La Mina surt al carrer per reivindicar el 8M

  • Categoria de l'entrada:desdelamina / Dones

Ni la pluja ni el vent van poder frenar les reivindicacions pel 8M al barri de La Mina. El 9 març les entitats del pebMINA (Projecte Educatiu de Barri) i el veïnatge van ocupar la plaça Maria Àngels Rosell per conmemorar el Dia Internacional de les Dones. Ho van fer amb una jornada d’activitats que convidava a infants, joves i famílies del territori a reflexionar i combatre juntes les desigualtats de gènere que estan presents a la nostra societat.

Des de primera hora del matí, la plaça Maria Àngels Rosell va acollir la trobada d’entitats. Les Dones Iris, Les Adrianes o les Alfacostura van ser algunes de les associacions liderades per dones que van formar part de la mostra. Així, el lila va donar color a una jornada que va comptar també amb la lectura del manifest per part de Filo Cañete, alcaldessa de Sant Adrià de Besòs, i del Consell Municipal de les Dones de la ciutat.

Després d’un dinar popular de carmanyola, la tarda va donar pas a les activitats dinamitzades pel teixit associatu: l’Espai Jove va crear una pancarta feminista, vam moure el cos amb una Masterclass de Body Combat, el CIOD va dinamitzar una lectura amb històries per a la igualtat i es van pintar i encendre espelmes per posar-hi llum a un 8M enmig de la plaça, entre d’altres.

Des del desdelamina.net també vam proposar dues activitats: estampació de pancartes de tela amb missatges pel 8 de març i un mapa col·laboratiu per entendre com es viuen els feminismes en diferents àmbits del barri de La Mina. Durant els propers dies, extreurem la informació i us compartirem les conclusions per tancar el tema de fons Feminismes en què treballem des de l’any anterior.

Si voleu aprofundir una mica més en la jornada pel 8M al barri de La Mina, us recomanem fer un cop d’ull a la galeria de Flickr, on hem compartit les imatges d’alguns dels moments més significatius de l’esdeveniment.